Projektet

Arrangörer

Sigridsdotter är skrivet av Lukas Renklint och producerat av nedanstående arrangörsgrupp. Under arrangemanget ansvarar arrangörerna gemensamt för samtliga ansvarsområden. Kontakta oss gärna på sigridsdotter.lajv[at]gmail.com eller via arrangemangets facebookgrupp.

Lukas Renklint är en tramsglad specialpedagogstudent tillika ordjonglör med en förkärlek för drakar och oversizade koppar. Kan med fördel mutas med färgglada smycken, rävmössor och 90-talsgodis.

Elvira Fallsdalen är en vintageälskande specialpedagogstudent med förmågan att skapa ljuv musik och häpnadsväckande konst med ingenting som utgångspunkt. Är därtill även hipsterkonnässör och hashtagsexpert.

Rosalind Göthberg är en teatralisk förskolepedagog som utan problem kan memorera de ovanligaste av matallergier eller horder av fantasynamn. Lagar utan problem en festmåltid på en torr potatis och syr sedan en galaklänning på en bit smutsig stuv innan eftermiddagskaffet.

Eva Wei är en svärdsviftande jurist som aldrig tycks befinna sig på samma plats samtidigt. Fotograferar gärna mycket och ofta, får hela dansgolv att gunga med sina diskjockeyskills och kan lätt förvandla vilken text som helst till obebriplig byråkratiska på nolltid.

Alla vi fyra vurmar för inklusionstänk och intersektionalitet med särskilt fokus på feminism, transfrågor, mångfald och osynliga funktionsnedsättningar. Vi uppskattar te, disneyfilmer, haloumi, brunch, kreativitet, skamlöst orerande, portvin och metakommunikation och slänger oss antagligen med fler hjärnvirus än vad som är sunt i sammanhanget.

Funktionärer

På lajvet kommer vi även ha fantastiska funktionärer som hjälper oss med både stort och smått.

Siri Sandquist, är en multiklassande arkeolog-lajvpedagog-vintage-räv med dansanta talanger. När hon inte göder sina nattgäster med fantabulösa bruncher eller producerar kreativa kreationer kan man ofta hitta henne i oformliga högar med orimligt rimliga människor.

Johan Nylin, även känd som Nyllet, är en singer-songwriter och pedagog med en extraordinär förmåga till kreativa oneliners. Har en förmåga att få vem som helst att känna sig sedd och hörd och anser att intagande av födsloämnen är ett nödvändigt ont.

Amanda Hentunen Rodriguez är mer känd under sitt artistnamn Rinoo, är en sprudlande stenhård skådespelare med förmåga att hantera allt från licensbelagda avståndsvapen till oresonliga barns stenhårda hjärtan.

Syfte

Sigridsdotter utspelar sig i en nutida vardag inte helt olik vår egen. Vi vill genom vår gemensamma berättelse om ett matriarkat ge våra deltagare en möjlighet till att uppleva ett annat perspektiv på könsnormer än vad vi är vana vid. På så vis hoppas vi att våra delgare bättre ska förstå de könsnormer som existerar i vår patriarkala verklighet idag.

Lajvet sattes upp första gången den 14 till 17 maj 2015 på Risön i Uppland.

Tack till

Egalias döttrar av Gerd Brantenberg – För huvudsaklig inspirationsbas
Lajvet Brudpris, designat av Anna-Karin Linder Krakulis och Carolina Dahlberg
Make Equal Projects – för stöttning och projektbidrag

SFR%20logo%20red%20(transparent%20bakgrund)

Advertisements